Вступити до родини ATR

Військовий «парад української перемоги» відбудеться після деокупації Криму і Донбасу —Зеленський

24 серпня 2020, 12:35
483

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв провести військовий парад після повернення усіх тимчасово окупованих українських територій.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це він заявив під час промови з нагоди 29-ї річниці Незалежності України.

Зокрема, президент заявив, що робить усе можливе, аби повернути Крим, Донецьк і Луганськ, а ті, хто «без бою подарував частину території України», будуть давати свідчення.

«На жаль, сьогодні за нашим сімейним столом бракує Донецька, Луганська і Криму. Та ми робимо все, щоб настав день і вони повернулись. В країну, яку вони не впізнають. Яку сьогодні ми будуємо разом з вами. <...> Країну, де ті, хто без бою подарував частину території, будуть давати свідчення, а не проповіді з патріотизму. Країну, куди наші люди захочуть повертатись», — сказав Зеленський.

Також він пообіцяв провести військовий парад після повернення усіх окупованих українських територій.

«Парад у нас обов'язково буде в майбутньому — парад української перемоги, коли ми повернемо всіх наших людей і всі наші території, коли на нашій землі буде сталий мир. Ми зробимо великий парад усіх наших військ та техніки. Парад, після якого більше ні в кого навіть не виникне думки порушити мир в Україні, посягнути на її свободу та незалежність», — наголосив голова держави.

Нагадаємо, сьогодні Україна святкує День Незалежності. Це державне свято, яке щороку відзначається 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України. Саме цей день прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

Напередодні в Україні відзначили День державного прапора. Президент Володимир Зеленський у своєму привітанні заявив, що він вірить у те, що одного дня український прапор замайорить у вільних від окупантів Криму, Донецьку та Луганську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ