Вступити до родини ATR

Омбудсмен закликає міжнародне співтовариство не допустити чергового судилища над кримськими татарами

7 вересня 2020, 10:09
526

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до міжнародних партнерів України щодо судилища над кримськими татарами — фігурантами «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це вона повідомила у Facebook.

«Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій та дипкорпусу бути присутніми на судових засіданнях, аби не допустити чергового судилища над нашими громадянами та забезпечити право на справедливий суд. У річницю звільнення з кремлівського полону 35 українських громадян висловлюю вдячність міжнародним партнерам за підтримку України у боротьбі за свободу кожного з них. Звертаюся з проханням і надалі сприяти поверненню на Батьківщину наших громадян», — написала Денісова.

Зазначимо, що фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група) звинувачення запросило від 15 до 21 років ув'язнення. Сьогодні у суді у РФ розпочинається остаточний розгляд цієї «справи».

Нагадаємо, рік тому відбувся масштабний обмін утримуваними особами між Україною і РФ. Серед 35 українців був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ