Вступити до родини ATR

У Зеленського розповіли, як проголосувати кримчанам на виборах 25 жовтня

7 вересня 2020, 13:17
552

У Постійному представництві президента України у Криму повідомили, що кримчанам, які хочуть проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня, потрібно до 10 вересня 2020 року подати відповідну заяву про зміну виборчої адреси.

Про це йдеться у повідомленні представництва у Facebook.

«Представництво президента України в АР Крим нагадує, аби проголосувати на місцевих виборах  кримчанам, внутрішньо переміщеним особам 25 жовтня 2020 треба до 10 вересня 2020 року подати відповідну заяву про зміну виборчої адреси. Заяву про зміну або визначення своєї виборчої адреси за місцем фактичного проживання можна подати в паперовій або електронній формі», — зазначили у відомстві.

У Зеленського додали, що внутрішньо переміщеним особам жодних документів, що підтверджують місце фактичного проживання виборця, додавати до заяви не потрібно.

Для подачі заяви у паперовій формі самостійно потрібен лише паспорт громадянина України, з яким треба прийти до відділу ведення ДРВ за фактичним місцем проживання (знайти свій відділ ДРВ, який відноситься до адреси, що стане новою виборчою адресою, можна на сайті Державного реєстру виборців).

У відповідь на заяву відділ ведення ДРВ упродовж 15 днів має повідомити, що виборча адреса була змінена.

Нагадаємо, що відповідно до статті 141 Конституції України, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Так, чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні 25 жовтня 2020 року.

Зазначимо, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться. Вибори на цих територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ