Вступити до родини ATR

Балуха побили за те, що він не дозволяє ображати Україну і українців — Чийгоз

9 вересня 2020, 11:56
659

Народний депутат Україні від фракціїї «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз вважає, що напад на екс-політв’язня Володимира Балуха має політичний підтекст.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Те, що сталося з Балухом — жорстоке побиття, групою людей. Я в цьому не сумніваюся, враховуючи його міцну статуру і силу духу, це продовження тих нападів на АТОшників, волонтерів, що мають місце при новій владі. А ці напади, в свою чергу, є продовженням тих переслідувань патріотів новою владою, що почалися після виборів 2019-го року. Балух ніколи і нікому не дозволить ображати Україну і українців.  Я не сумніваюся, що саме ця його позиція стала причиною нападу на нього в річницю визволення політв'язнів», — наголосив Ахтем Чийгоз.

Зазначимо, що за останньою інформацією, стан Володимира Балуха наразі стабільно важкий, він підключений до апарата штучної вентиляції легенів і досі не прийшов до тями.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні стало відомо, що екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Згодом стало відомо, що поліція Києва під час слідчих дій у справі про побиття колишнього політв’язня Кремля виявили його сумку «з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло».

Офіс президента України вимагає від Національної поліції швидкого та повного розслідування нападу на колишнього політв'язня Володимира Балуха.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ