Вступити до родини ATR

У Києві відбулася акція «Хто підняв руку на Балуха?»

10 вересня 2020, 12:39
581

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві 10 вересня відбулася акція протесту «Хто підняв руку на Балуха».

ФОТО: Ukrinform

ФОТО: Ukrinform

Пряма трансляція велася на Facebook-сторінці організаторів акції, партії «Європейська солідарність».

«Активісти, побратими Володимира Балуха, народні депутати України вимагають від правоохоронців оперативного, чесного і незаангажованого розслідування нападу на відомого політв’язня Кремля, кримського патріота, члена політичної команди «Європейської Солідарності» Володимира Балуха», — йдеться у повідомленні.

За останньою інформацією, стан госпіталізованого після побиття Володимира Балуха залишається стабільно важким.

Як повідомляв ATR.ua, екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Згодом стало відомо, що поліція Києва під час слідчих дій у справі про побиття колишнього політв’язня Кремля виявили його сумку «з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло». Нині Балух перебуває у стабільно важкому стані. Йому зробили операцію, у нього зламані рука та ключиця.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ