Вступити до родини ATR

Окупанти відкрили ще 5 «справ» та винесли 8 вироків за ухилення від служби в армії РФ

10 вересня 2020, 13:56
565

В окупованому Криму «суди» за серпень відкрили 5 «кримінальних справ» за ухилення від служби в російській армії та винесли 8 вироків.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Кримська правозахисна група (КПГ) у серпні 2020 року зафіксувала 5 нових кримінальних справ відносно жителів Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби в Збройних силах РФ) і 8 нових вироків, винесених за цією статтею, у тому числі 4 — в «Ленінському районному суді Севастополя» («судді» Віктор Клімаков і Андрій Грачов), 2 — в «Керченському міському суді» («суддя» Ірина Алтанець), 1 — в « Судакському міському суді» («суддя» Євген Риков) і 1 — в «Совєтському районному суді» («суддя» Ігор Бражник)» — йдеться у повідомленні.

За інформацією аналітика КПГ Олександра Сєдова, найчастіше за ухилення від служби в армії РФ в Криму призначають штрафи.

«З дев'яносто восьми відомих рішень у таких справах один раз був винесений вирок про умовний термін позбавлення волі і один раз — обов'язкові роботи. В інших випадках висувалися штрафи. Наприклад, 3 серпня 2020 року «Ленінський районний суд» Севастополя оштрафував жителя міста на 20 тисяч рублів за ухилення від призову на військову службу в армію РФ, а саме, за неявку за повісткою на призовні заходи», — розповів правозахисник.

Експерти Кримської правозахисної групи додали, що загалом з початку окупації на кінець серпня 2020 року зафіксовані 130 «кримінальних справ» за ухилення від служби у ЗС РФ. З них у 121 «справі» вже винесено вироки, ще 9 знаходяться на стадії розгляду.

Раніше правозахисники повідомляли про те, що після анексії Криму Росією на службу в армію країни-агресорки закликали близько 20 тисяч кримчан.

Як відомо, постійне представництво президента України в АРК раніше закликало мешканців Криму повідомляти українські правоохоронні органи про примусовий призов до армії окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ