Вступити до родини ATR

Україна на адмінмежі з Кримом тестуватиме на COVID-19 і ВІЛ

10 вересня 2020, 14:57
716

На базі сервісних центрів на КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом Україна планує відкрити медичні пункти, де кримчани зможуть здати аналізи, зокрема — тест на COVID-19.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що Мінреінтеграції та благодійної організації «100% Життя» підписали Меморандум про співробітництво для оснащення медпунктів у сервісних центрах на КПВВ.

«Ми плануємо оснастити медпункти у сервісних центрах всім необхідним для того, аби в людей, які перетинають лінію розмежування, був доступ до тестування на такі захворювання, як ВІЛ, туберкульоз, гепатит, COVID-19. Глобальна пандемія створила нові перепони для вільного доступу до медичних послуг», — сказав голова БО «100% Життя»  Дмитро Шерембей.

Заступниця міністра з питань реінтеграції ТОТ України Інна Голованчук, зі свого боку, наголосила, що оснащення медпунктів є важливим завданням, яке направлене, зокрема, на забезпечення гуманітарних прав людей.

«Облаштування сервісних центрів на КПВВ в частині надання медичних та соціальних послуг, оснащення медичних пунктів є важливим завданням у контексті захисту  здоров’я людини та спрямовано на покращення умов перебування громадян на КПВВ, а діагностика ВІЛ, туберкульозу, COVID-19 тощо дозволить виявити осіб, які знаходиться в групі ризику, та забезпечити своєчасне надання їм допомоги», — зазначила Інна Голованчук.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови № 641 від 22 липня 2020 року, які дадуть змогу абітурієнтам та студентам з тимчасово окупованих територій не дотримуватися 14-денної самоізоляції під час перетину контрольних пунктів в'їзду і виїзду. Окрім того, 12 серпня Кабінет Міністрів України спростив правила перетину КПВВ абітурієнтами з тимчасово окупованого Росією Криму. Їм дали можливість в'їжджати і виїжджати з України без обов'язкової самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ