Вступити до родини ATR

Чубаров отримав лист від окупаційного «суду» Криму, доставила «Укрпошта»

11 вересня 2020, 11:27
674

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, проти якого окупантами у Криму відкрито кілька «кримінальних справ», отримав лист від представників «Верховного суду» півострова. Лист доставила «Укрпошта», чим викликала у голови Меджлісу подив і обурення.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це Рефат Чубаров розповів у своєму Facebook.

«Якого біса? Вчора «Укрпошта» принесла мені на домашню адресу «письмо простое (международное)», автором якого є окупаційний «Верховний суд Республіки Крим». Розкривши конверт, я виявив в ньому інший запечатаний конверт, в якому вже знаходився сам лист. Знаючи, що поштові відправлення з окупованого Криму не можуть самостійно пересуватися через державні кордони, оглянув обидва конверти. Зверніть увагу на поштові штемпелі в правому верхньому куті «зовнішнього» конверта. Примітивна хитрість, але достатня, щоб обійти санкції та обдурити «Укрпошту»,  — написав він.

Очільник Меджлісу додав, що окупаційний «суд» Криму відправив лист до Росії, звідки його відправили у так званому «міжнародному» напрямку до Києва.

«Питання до «Укрпошти»: невже так важко при сортуванні поштових відправлень, що надходять з РФ до України, відокремлювати відправлення з окупованого Криму як незаконні і повертати їх назад поштовим установам РФ, які намагаються таким чином розмивати суверенітет України над Кримом? Є питання і до СБУ: хтось в нашій країні перевіряє поштові відправлення з РФ на наявність в них речовин, що можуть становити небезпеку для життя людей?» — підсумував Рефат Чубаров.

Нагадаємо, що наступного тижня, 15 вересня, в окупованому Криму відбудеться засідання у «справі» голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Окупанти розглядатимуть апеляційну скаргу адвоката Миколи Полозова через відмову у допуску його до захисту Рефата Чубарова. Зазначимо, що нині інтереси Чубарова на «суді» у Криму представляє призначений окупантами адвокат Олександр Осокін. 17 липня на попередньому слуханні у «справі» Чубарова «суддя» Віктор Васильєв відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова щодо його допуску до захисту голови Меджлісу. 

Як повідомляв ATR.ua, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ