Вступити до родини ATR

Лукашенко в Сочі зустрінеться з Путіним

14 вересня 2020, 10:32
494

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко здійснить сьогодні робочий візит до Російської Федерації, де зустрінеться з Володимиром Путіним.

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Про це повідомляє БелТА.

Зокрема, Лукашенко зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним у місті Сочі. Переговори відбудуться у форматі «сам на сам». У Кремлі раніше заявили, що ані підписання документів, ані спільної прес-конференції за підсумками переговорів не заплановано.

Повідомляється, що раніше Лукашенко заявив, що на зустрічі з Путіним має намір вирішити «наболілі питання», а протягом останнього часу між сторонами тривають інтенсивні переговори.

Минулого тижня Олександр Лукашенко у інтерв'ю російським пропагандистам заявив, якщо його країна впаде, потім те ж саме станеться з Росією.

Нагадаємо, що акції протесту Білорусі не вщухають з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Світлани Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників влада залучила ОМОН та військових. Відтоді кожні вихідні у Мінську відбуваються масові акції. Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ