Вступити до родини ATR

Литва не визнає «вибори» у Криму

14 вересня 2020, 14:18
477

Литва вчергове висловила підтримку територіальної цілісності України, заявивши про невизнання так званих «виборів», що відбулися 13 вересня в окупованому Криму.

Про це повідомив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс у своєму Twitter.

«Вчора Росія провела так звані «регіональні та місцеві вибори» в незаконно анексованих українських Криму і Севастополі. Політика невизнання анексії ЄС є послідовною. Ми не визнаємо ці «вибори» і незмінно підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України», — написав міністр.


Зазначимо, що 14 вересня Європейський Союз зробив заяву про невизнання «місцевих» та «регіональних» «виборів», які Росія організувала на території окупованого Криму та у Севастополі.

Як повідомляв ATR.ua, раніше у Міністерстві закордонних справ України закликали світову спільноту розширити санкції проти Росії через проведення чергових незаконних «місцевих виборів» в окупованому Криму.

Нагадаємо, 13 вересня в анексованому Криму відбувся основний день голосування на так званих «виборах» окупаційного «губернатора Севастополя» та «довиборах» «депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» та «Сімферопольської місцевої ради». 14 вересня так звана «виборча комісія» Севастополя оголосила, що на «виборах» окупаційного «губернатором» міста перемогу здобув Михайло Развожаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ