Вступити до родини ATR

Україна поінформувала генсека ООН про незаконні «вибори» в Криму

15 вересня 2020, 07:25
450

Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Сергій Кислиця поінформував Генерального секретаря ООН про порушення міжнародного права в Криму, де окупанти провели «місцеві вибори».

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Як повідомили у пресслужбі Постійного представництва України при ООН у Twitter, було надіслано відповідний лист.

«У листі до генерального секретаря ООН посол Сергій Кислиця підкреслив, що організація і проведення Росією так званих «виборів» у Криму є протиправними і грубо порушують міжнародне право, зокрема Статут ООН, низку резолюцій ГА ООН та інших міжнародних інструментів», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ATR.ua, 13 вересня в анексованому Криму відбувся основний день голосування на так званих «виборах» окупаційного «губернатора Севастополя» та «довиборах» «депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» та «Сімферопольської місцевої ради». 14 вересня так звана «виборча комісія» Севастополя оголосила, що на «виборах» окупаційного «губернатором» міста перемогу здобув Михайло Развожаєв.

У Міністерстві закордонних справ України, зі свого боку, закликали світову спільноту розширити санкції проти Росії через проведення чергових незаконних «місцевих виборів» в окупованому Криму.

Окрім того, Європейський Союз напереодні зробив заяву про невизнання «виборів», які Росія організувала на території окупованого Криму та у Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ