Вступити до родини ATR

Меджліс зробив заяву щодо місцевих виборів в Україні

15 вересня 2020, 09:35
478

Меджліс кримськотатарського народу вітатиме всіх кримських татар — кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, зареєстрованих (або підтриманих) у виборчих списках політичних партій України.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це йдеться у офіційній заяві Меджлісу кримськотатарського народу, яку поширив очільник представницького органу Рефат Чубаров.

«Меджліс кримськотатарського народу вітатиме всіх кримських татар — кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, зареєстрованих (або підтриманих)  у виборчих списках політичних партій України, діяльність яких спрямована на відновлення  територіальної цілісності України та забезпечення її державного суверенітету в рамках міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим і місто Севастополь та  буде сприяти їм у проведенні ними зустрічей і зборів з виборцями — кримськими татарами, що проживають на материковій частині території України», — йдеться у заяві.

Окрім того, стало відомо, що у період, що передував  висуненню кандидатів, до Меджлісу кримськотатарського народу, а також на адресу кримськотатарських громадських організацій надходили пропозиції від різних політичних партій України щодо співпраці в ході місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

«Всі пропозиції щодо взаємодії та співпраці на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року у Меджлісі кримськотатарського народу обговорювалися спільно з керівниками регіональних і місцевих меджлісів, народними депутатами — представниками кримськотатарського народу та представниками кримськотатарських громадських організацій, на чию адресу надійшли конкретні пропозиції від місцевих організацій політичних партій», — додали у представницькому органі кримських татар.

Нагадаємо, що відповідно до статті 141 Конституції України, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Так, чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні 25 жовтня 2020 року.

Зазначимо, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться. Вибори на цих територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ