Вступити до родини ATR

РФ визнає результати виборів у Білорусі та Лукашенка «легітимними»

15 вересня 2020, 12:26
553

Росія визнає підсумки виборів у Білорусі і вважає президента країни Олександра Лукашенка «легітимним» главою держави.

Таку заяву зробив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков за підсумками зустрічі Лукашенка і Путіна в Сочі, повідомляє «Медуза».

«Олександр Григорович є легітимним президентом Республіки Білорусь. І є візаві президента Путіна в міждержавних відносинах. Що стосується тих людей, які не згодні з результатами виборів, усі вони є громадянами братської Білорусі, всіх ми їх цінуємо і любимо. Але ми хочемо, щоб усе, що відбувається в Білорусі, відбувалося не у формі якихось неконституційних процесів, а в правовому полі», — заявив Пєсков.

За словами прес-секретаря Путіна, Росія хоче, щоб усе, що відбувається в Білорусі, «відбувалося не у формі якихось неконституційних процесів, а у правовому полі».

Нагадаємо, напередодні у Сочі відбулася зустріч виконуючого обов'язки президента Білорусі Олександра Лукашенка із президентом РФ Володимиром Путіним. За повідомленням російських ЗМІ, зустріч Путіна і Лукашенка тривала більше ніж чотири години. Вони, серед іншого,  розглянули «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ