Вступити до родини ATR

Окупанти повідомляють про 78 нових випадків COVID-19 у Криму

17 вересня 2020, 10:13
547

В окупованому Криму за останню добу виявили 78 нових випадків захворювання на коронавірус. Загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 4187 осіб (3494 — у Криму, 693 — у Севастополі).

Про це повідомив окупаційний «голова» півострову Сергій Аксьонов у соцмережах.

«За 16 вересня на території Криму зареєстровано 78 випадків коронавірусної інфекції, 33 з них виявлені при зверненні за медичною допомогою, 35 — серед контактних по раніше зареєстрованим випадкам, 10 — при скринінгу здорового населення», — повідомив він.

Так, з урахуванням нових випадків, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 4187 осіб (3494 — у Криму, 693 — у Севастополі).

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 65 пацієнтів (43 — у Криму, 21 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові померли 85 пацієнтів з COVID-19 (64 — у Криму, 21 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ