Вступити до родини ATR

COVID-19 у Криму: окупанти не штрафуватимуть за неносіння масок

17 вересня 2020, 11:42
661

Окупаційний Росспоживнагляд рекомендує мешканцям півострова носити медичні маски. Тих, хто не збирається цього робити, штрафувати ніхто не буде.

Про це у коментарі місцевим ЗМІ розповів «начальник» окупаційного «управління адміністративних органів адміністрації» Сімферополя Сергій Роік.

«В обов'язки громадян входить масковий режим. Це стосується і громадського транспорту. Будь-яких застосувань санкцій не передбачено. Велику роль відіграє самосвідомість городян, адже вони можуть і зайти в масці, а потім її знімають», — заявив він.

Станом на ранок 17 вересня, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 4187 осіб (3494 — у Криму, 693 — у Севастополі). Також повідомляється про смерть 85 пацієнтів з COVID-19 (64 — у Криму, 21 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ