Вступити до родини ATR

Наріман Мемедемінов сьогодні вийде на волю

21 вересня 2020, 11:59
613

Кримськотатарський політв’язень Наріман Мемедемінов, якого раніше засудили у РФ до 2 років і 6 місяців ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями у «публічних закликах до терористичної діяльності», 21 вересня має вийти на свободу з російської колонії.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв.

«Їдемо зустрічати з колонії поселення №8 політв'язня, журналіста Нарімана Мемедемінова», — написав він у Facebook, оприлюднивши світлину з іншим адвокатом Емілем Курбедіновим.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики прийшли із обшуком до будинку громадського журналіста Мемедемінова. Пізніше його арештували та незаконно етапували до Росії. 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і 6 місяців позбавлення волі. Кримського татарина визнали винним у «публічних закликах до терористичної діяльності» через те, що він активно висвітлював порушення прав людини у Криму.

У червні 2020 року кримськотатарського політв'язня Нарімана Мемедемінова доставили для відбування покарання у колонію-поселення у селищі Садковський Ростовської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ