Вступити до родини ATR

COVID-19 у Севастополі: 27 нових хворих, один пацієнт помер

22 вересня 2020, 11:31
456

В окупованому Севастополі за минулу добу виявили 27 нових випадків коронавірусної інфекції, помер ще один пацієнт.

Про це повідомляє пресслужба «уряду» Севастополя.

«Станом на ранок 22 вересня зареєстровано 27 нових випадків захворювання COVID-19. Хворі — люди віком від 19 років до 81 року, серед них — 25 місцевих жителів і два завізних випадки», — йдеться у повідомленні.

Так, з урахуванням нових випадків, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 4734 осіб (3889 — у Криму, 845 — у Севастополі).

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 74 пацієнтів (51 — у Криму, 23 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові померли 94 пацієнтів з COVID-19 (71 — у Криму, 23 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ