Вступити до родини ATR

Окупанти у Севастополі почали вакцинацію медиків

22 вересня 2020, 14:09
627

21 вересня в окупованому Севастополі медикам зробили щеплення з першої пробної партії вакцини російського виробництва від коронавірусної інфекції.

Про це на своєму сайті повідомила пресслужба окупаційного «уряду» міста Севастополь.

«Пробна партія двокомпонентної векторної вакцини «Гам-КОВІД-Вак» надійшла до міста минулого тижня. Вакцину поставляють в регіони в замороженому стані при температурі -18 градусів. У Севастополь вона була доставлена з дотриманням всіх вимог до «холодового ланцюга», — заявляє окупаційна «влада».

Повідомляється, що у першу чергу щеплення зробили медичним працівникам, які «знаходяться у зоні ризику». За словами «головного позаштатного спеціаліста-епідеміолога» окупаційного «Департаменту охорони здоров'я» Сергія Григи, вакцина працює за рахунок вироблення імуноглобуліну G. Імунітет до захворювання виробляється протягом двох-чотирьох тижнів.

Нагадаємо, минулого тижня до окупованого Криму надійшла перша партія тестової вакцини від коронавіруса, яку розробили у Росії.

Як повідомляв ATR.ua, у серпні Володимир Путін заявив, що в Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ