Вступити до родини ATR

Окупанти у Криму порушують міжнародне і російське законодавство у «справі» Чубарова — Полозов

23 вересня 2020, 10:05
733

«Верховний суд» окупованого Криму в порушення міжнародного та російського законодавства не допускає адвоката Миколу Полозова до захисту у «справі» очільника Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Фото: QHA

Фото: QHA

Про це Микола Полозов написав у своєму Facebook.

«Верховний суд Криму» як той Жихарка з дитячої казки, ручками-ніжками впирається, не хоче допустити обраного Рефатом Чубаровим адвоката до його захисту, порушуючи тим самим не тільки положення Конституції РФ (вже з липневими змінами), а й ряд діючих міжнародних договорів, включаючи оонівський Пакт про громадянські і політичні права, а також Європейську конвенцію про захист прав людини і основних свобод. <...> Всі ці порушення і підступи ретельно фіксуються і в подальшому обов’язково будуть використані в міжнародних інстанціях», — зазначив він.

Нагадаємо, що нині інтереси Чубарова на «суді» у Криму представляє призначений окупантами адвокат Олександр Осокін. 17 липня на попередньому слуханні у «справі» Чубарова «суддя» Віктор Васильєв вчергове відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова щодо його допуску до захисту голови Меджлісу. 

Як повідомляв ATR.ua, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ