Вступити до родини ATR

У Мінську відбулася інавгурація Лукашенка

23 вересня 2020, 12:11
527

У Мінську у Палаці Незалежності 23 вересня відбулася інавгурація Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Тепер Лукашенко офіційно вступив на посаду президента, попри те, що його не визнають переможцем виборів більшість країн та депутати Європарламенту.

{gallery_1}

Зазначають, що на церемонію інавгурації запросили кілька сотень людей. Серед них — вищі посадовці, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських ЗМІ, діячів науки, культури та спорту.

Державні ЗМІ Білорусі повідомляють, що Лукашенко виголосив присягу білоруською. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенко посвідчення президента Республіки Білорусь.

Як відомо, акції протесту Білорусі не вщухають з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Світлани Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників влада залучила ОМОН та військових. Відтоді кожні вихідні у Мінську відбуваються масові акції. Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

Нагадаємо, що ЄС не визнає легітимності Лукашенка і вважає результати виборів президента сфальсифікованими. 21 вересня міністри закордонних справ країн ЄС не змогли затвердити рішення щодо санкцій проти представників режиму Олександра Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ