Вступити до родини ATR

Президент Литви в ООН: Окупація Криму Росією ніколи не буде пробачена

24 вересня 2020, 08:46
672

Президент Литви в ООН закликав світ не забувати про анексію Криму і агресію Росії в Україні. Гітанас Науседа нагадав, що окупація Кримського півострова Росією ніколи не буде пробачена.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у своєму Facebook.

«З виступу президента Литви на засіданні ГА ООН 22 вересня:

— вже шостий рік російські війська окупують український Крим та продовжують військові дії в східній Україні;

— Литва вітає зусилля України на напрямі переговорів про припинення війни та закликає РФ наблизитися до стійкого політичного врегулювання. Будь-які майбутні домовленості мають базуватися на повазі суверенітету та територіальної цілісності України — жодне інше рішення є неможливим;

— Литва продовжує підтримувати українську незалежність, суверенітет та територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів. Жодна окупація, будь то Крим та Севастополь, або Абхазія та Південна Осетія, не буде забута чи пробачена. Відновлення справедливості — єдиний шлях вперед», — процитував Гітанаса Науседу Сергій Кислиця.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до учасників 75-ї сесії Генасамблеї ООН закликав міжнародних партнерів України взяти участь у створенні міжнародної платформи щодо деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ