Вступити до родини ATR

Уряд додатково виділив близько 253 млн грн для діагностики COVID-19

1 жовтня 2020, 09:29
594

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу МОЗ та ухвалив проєкт постанови про перерозподіл видатків держбюджету, яким передбачається виділення майже 253 млн грн на збільшення потужностей лабораторій з діагностики COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначається, що видатки проводитимуться за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на реалізацію проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

«Проєкт постанови передбачає збільшення спроможності лабораторних центрів з проведення тестів для виявлення коронавірусу. Йдеться про закупівлю обладнання та матеріалів для збільшення ПЛР-тестів, лабораторних морозильних камер для зберігання зразків тощо», — зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я не надає дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей і міста Севастополь. В окупованому Криму станом на 30 вересня окупанти повідомляли про те, що загальна кількість хворих на півострові досягла досягла 5554 осіб (4564 — у Криму, 990 — у Севастополі). Померли нібито 113 пацієнтів з COVID-19 (86 — у Криму, 27 — у Севастополі).

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 жовтня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ