Вступити до родини ATR

Росія порушила режим конфіденційності у ТКГ

1 жовтня 2020, 10:54
688

Під час роботи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі представники Росії вели несанкціонований аудіо та відео запис. Засідання, яке проводилось 30 вересня, довелося зупинити через порушення конфіденційності переговорів.

Про це повідомляє «Українська правда».

Окрім цього, голова російської делегації зазначила, що хоче опублікувати записи переговорів. Спецпредставниця діючого голови ОБСЄ Хайді Ґрау зупинила роботу групи через порушення Росії та запропонувала провести окреме засідання щодо кодексу поведінки та інформаційної політики, якої повинні дотримуватися учасники. Українська сторона підтримала цю позицію та наполягла на винятковому мандаті та праві ОБСЄ модерувати переговорний процес.

Як повідомляв ATR.ua, 30 вересня Президент України Володимир Зеленський звільнив Вітольда Фокіна з посади заступника глави ТКГ.

Нагадаємо, перший заступник голови делегації України у ТКГ Вітольд Фокін 29 вересня на засіданні парламентського комітету заявив, що поки не бачить доказів війни між Україною і Росією.

Згодом в українській делегації у ТКГ заявили, що Фокін як і будь-яка людина, має право на власну позицію. Водночас наголосили, що делегація України у переговорах у ТКГ має дотримуватися виключно офіційної позиції України.

Раніше повідомлялося, що онука Вітольда Фокіна співачка Марія Фокіна заявила журналістам, що особисто познайомила свого дідуся із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та причетна до рішення свого родича увійти до складу Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ