Вступити до родини ATR

«Я переріжу собі вени»: суд у «справі Приходька» в Росії перенесли

1 жовтня 2020, 14:27
775

1 жовтня у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону повинно було пройти чергове засідання у справі проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька, але його перенесли відразу ж після початку, у зв’язку з відпусткою прокурора.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

У ростовський суд разом з адвокатом Назімом Шейхмамбетовим з Криму приїхали дружина і дочка Олега Приходька. Суддя одразу запропонував перенести судове засідання через те, що прокурор знаходиться у відпустці.

Приходько звернувся до судді з вимогою надати йому медикаменти, відправлені дочкою у слідчий ізолятор.

«Я вимагаю дати належні мені речі! Всі мої скарги підуть в європейський суд через моїх адвокатів! Якщо протягом тижня мені не дадуть ліки, я вени вскрию, обіцяю!» - заявив Приходько. У відповідь на це суддя сказала, що «це не в компетенції суду».

Приходько також поскаржився на погіршення умов утримання. За словами кримчанина, його перевели в маленьку камеру.

Адвокати впевнені, що таким чином на підсудного чиниться тиск через його неодноразові скарги на відсутність медикаментів.

Наступне засідання суду призначене на 15 жовтня.

Як повідомляв ATR.ua, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали зі свого будинку проукраїнського активіста Олега Приходька.

28 травня 2020 року у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону розпочався розгляд по суті кримінальної справи щодо Олега Приходька. Активіста звинувачують за такими статтями КК РФ: ч. 1 ст. 30 і ч. 1 статті 205 (підготовка до вчинення терористичного акту), ч. 1 статті 222 (придбання та зберігання вибухових речовин) і ч. 1 статті 223-1 (виготовлення вибухових речовин).

27 березня 2020 року Приходьку продовжили арешт до 15 вересня 2020 року, а через кілька днів етапували до Ростова-на-Дону.

7 вересня російський Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив ще на три місяці термін утримання під вартою Приходька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ