Вступити до родини ATR

Кулеба запросив Велику Британію до платформи з деокупації Криму

8 жовтня 2020, 08:20
631

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі зі своїм британським колегою Домініком Раабом запропонував Великій Британії приєднатися до майбутньої платформи з деокупації Кримського півострова.

ФОТО: МЗС України

ФОТО: МЗС України

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Дмитро Кулеба поінформував Домініка Рааба про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому», — йдеться у повідомленні.

Міністри двох зовнішньополітичних відомств підтримали продовження політико-дипломатичного тиску на Російську Федерацію з метою примушення її до поваги міжнародних норм та припинення агресії проти України.

Також Дмитро Кулеба подякував британській стороні за незмінну позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, а також відзначив кроки Лондона на підтримку української обороноздатності.

Раніше повідомлялося, що Україна планує запросити Російську Федерацію взяти участь у міжнародній платформі з деокупації Криму.

Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС заявляв, що Європейський Союз високо оцінив активну позицію України в Нормандському форматі задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі та висловив готовність долучитися до української ініціативи зі створення Кримської платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ