Вступити до родини ATR

Україна не може повернути жорсткий карантин, як це зробила Європа — МОЗ

8 жовтня 2020, 11:27
712

Наразі Україна не може знову запровадити жорсткий карантин, як це роблять у низці європейських країн.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Я прекрасно розумію, що ми зараз не можемо піти тим шляхом, що пішли деякі європейські країни. Тим шляхом, яким пішов Ізраїль, який ввів повний локдаун на 14 днів», — сказав Степанов.

Окрім того, міністр наголосив, що країна не зможе перемогти коронавірус, якщо громадяни не почнуть виконувати базові правила.

«Який би план не було зроблено, є базові речі, які є необхідними: це користування маскою, дотримування дистанції, мінімальна кількість контактів і користування антисептиком. Це — базові речі», — заявив він.

Зазначимо, що в Україні за минулу добу, 7 жовтня, підтвердили рекордні 5397 випадків коронавірусної інфекції, 93 хворих померли.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я не надає дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей і міста Севастополь. В окупованому Криму станом на 8 вересня окупанти повідомляють про те, що загальна кількість хворих на півострові досягла досягла досягла 6504 осіб (5413 — у Криму, 1091 — у Севастополі). Померли нібито 129 пацієнтів з COVID-19 (96 — у Криму, 33 — у Севастополі).

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 жовтня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ