Вступити до родини ATR

Коронавірусного фонду в Україні у 2021 році не буде — Разумков

8 жовтня 2020, 12:52
716

Законопроєкт про Державний бюджет України на 2021 рік не передбачає спрямування коштів на створення та фінансування окремого фонду для боротьби з коронавірусом.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів.

«Згідно з тим поданням, яке було зроблено в проєкті бюджету від Кабінету міністрів України, то окремого ковідного фонду як такого не передбачається. Є окремі статті на вакцинацію — 2,6 млрд грн, якщо я не помиляюся, ще 1 млрд грн — на підтримку шкіл в рамках боротьби з коронавірусом, а все інше закладено в бюджет МОЗ — 158,7 млрд грн», — сказав він.

За словами Разумкова, абсолютно правильним є підхід, при якому ці кошти вже передбачені для відповідного міністерства.

Він також уточнив, що влада створювала фонд у 2020 році через те, що фінансування не було передбачене бюджетом.

Зазначимо, що в Україні за минулу добу, 7 жовтня, підтвердили рекордні 5397 випадків коронавірусної інфекції, 93 хворих померли.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я не надає дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей і міста Севастополь. В окупованому Криму станом на 8 вересня окупанти повідомляють про те, що загальна кількість хворих на півострові досягла досягла досягла 6504 осіб (5413 — у Криму, 1091 — у Севастополі). Померли нібито 129 пацієнтів з COVID-19 (96 — у Криму, 33 — у Севастополі).

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 жовтня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ