Вступити до родини ATR

Психіатрична експертиза може зашкодити здоров'ю інваліда Сізікова — адвокат

15 жовтня 2020, 10:14
626

Психіатрична експертиза, на яку «суд» відправив фігуранта «справи про так званий тероризм», інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова, може зашкодити його здоров’ю.

Про повідомила адвокат Сафіє Шабанова у коментарі активістам «Кримської солідарності».

«Ми заперечували щодо переміщення мого підзахисного на стаціонар у Севастополь. У зв'язку з тим, що мій підзахисний вважає себе психічно-здоровою людиною, від проходження амбулаторно-психіатричної експертизи не відмовлявся, відповідав на всі питання. Поміщення його в умови стаціонару може дуже зашкодити його здоров'ю. Як сказав Олександр, він знаходиться на особливій дієті — стіл №5. Звісно, ця дієта у вищезазначеному медичному приміщенні навряд чи буде дотримуватися. Окрім цього, через свою хворобу мій підзахисний не може будь-де знаходитися без сторонньої допомоги. Суд, на жаль, наших доводів не врахував і ухвалив рішення про переміщення мого підзахисного на стаціонарну судово-психіатричну експертизу, яка знаходиться в місті Севастополь», — повідомила адвокат.

Нагадаємо, «Київський районний суд» Сімферополя за проханням ФСБ відправив фігуранта «справи про так званий тероризм», етнічного російського мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова на примусову стаціонарну психіатричну експертизу.

Як повідомляв ATR.ua, у липні 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Тоді затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Згодом окупаційний «суд» у Криму відправив Олександра Сізікова під домашній арешт, решту затриманих запроторили до СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ