Вступити до родини ATR

Президент Киргизстану пішов у відставку

15 жовтня 2020, 12:33
507

Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков заявив, що йде у відставку через антиурядові протести у країні, що почалися після парламентських виборів.

Про це повідомляє пресслужба президента.

«Для мене мир у Киргизстані, цілісність країни, єдність нашого народу і спокій у суспільстві понад усе. Немає нічого дорожчого для мене за життя кожного мого співвітчизника. Я не тримаюся за владу. Не хочу залишитися в історії Киргизстану як президент, що пролив кров і стріляв у власних громадян. Тому ухвалив рішення піти у відставку», — заявив Жеенбеков.

Зазначимо, що минулого тижня президент Киргизстану підписав указ про відставку прем'єр-міністра Кубатбека Боронова і всього уряду. У Бішкеку ввели режим надзвичайного стану.

Нагадаємо, 4 жовтня в Киргизстані відбулися парламентські вибори, в яких взяли участь 16 партій. Партії, які програли, заявили про масовий підкуп і застосування адміністративного ресурсу на виборах. Наступного дня у столиці Киргизстану тисячі людей, не погоджуючись із результатами парламентських виборів, вийшли на мітинг. У ніч на 6 жовтня демонстранти пішли на штурм будівлі Білого дому, де пізніше почалася пожежа, і Держкомітету нацбезпеки, а також звільнили з в’язниці екс-президента Алмазбека Атамбаєва. Згодом Центральна виборча комісія ухвалила рішення про визнання недійсними підсумків парламентських виборів, які відбулися 4 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ