Вступити до родини ATR

«Справа» Ленура Іслямова: Полозов приступив до захисту у «суді» в Криму

16 жовтня 2020, 07:25
1149

Адвокат Микола Полозов буде захисником віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар, власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова у «справі», яку проти нього порушили окупанти у Криму.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це Полозов повідомив у своєму Facebook.

«Зазвичай на цій стадії провадження у кримінальній справі вже є адвокат або команда адвокатів, які працюють у справі, однак в даному випадку виникла необхідність моєї участі. <...> Думаю, ні для кого не секрет, що домогтися справедливості в політично мотивованих справах, тим більше в окупованому Криму вкрай важко. Проте кримінальне провадження в російській юрисдикції необхідно розглядати як важливий підготовчий етап, спрямований на збір необхідної інформації і фіксацію всіх порушень, які можуть бути допущені слідчими, прокурорами та судом. Основна битва за справедливість в таких справах розгортається в міжнародних інстанціях на них і тримаємо курс», — зазначив адвокат.

Як повідомляв ATR.ua, «Верховний суд» окупованого Криму у травні 2020 року почав розгляд сфабрикованої «кримінальної справи» проти Ленура Іслямова. Цю «справу» окупанти порушили у жовтні 2015 року, згодом Іслямова оголосили у федеральний розшук. У Криму віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар звинувачують в нібито «організації незаконного збройного формування», «здійсненні диверсійних дій», а також закидають «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ