Вступити до родини ATR

В ЄС зробили заяву через незаконний призов кримчан до армії РФ

16 жовтня 2020, 08:29
739

Європейський Союз вважає, що призов у російську армію мешканців окупованого Росією Криму є частиною зусиль із підривання суверенітету та територіальної цілісності України.

Відповідну заяву зробив прессекретар високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки ЄС, передає Інтерфакс-Україна.

«Російська Федерація проводить примусовий призов на військову службу жителів незаконно анексованої Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Це частина тривалих зусиль з підривання суверенітету та територіальної цілісності України з подальшими спробами насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і Севастополя до складу Росії, є порушенням міжнародного гуманітарного права», — йдеться у заяві.

Окрім того, в Євросоюзі нагадали, що Росія зобов'язана забезпечувати захист прав людини на півострові.

«Європейський Союз не визнає і не визнає незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Європейський Союз, як і раніше, очікує, що Росія припинить усі порушення міжнародного права на Кримському півострові», — зазначається в заяві.

Раніше стало відомо, що окупаційні військкомати у Криму цієї осені планують призвати на військову службу понад двох тисяч новобранців під час незаконної призовної кампанії. За інформацією окупантів, в 2020 році під час так званної «весняної призовної кампанії» більше половини зобовʼязаних незаконно відправили «служити» за межі Криму. Всього на окупованому півострові було «призвано» близько 2,6 тисяч кримчан.

Як повідомляв ATR.ua раніше, прокуратура АРК спільно з Офісом Генерального прокурора та ГО «Кримська правозахисна група» направили до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду повідомлення щодо незаконно призову на військову службу до армії країни-окупанта та пропаганду цієї службу серед цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ