Вступити до родини ATR

Суд у РФ відхилив апеляцію на подовження арешта Олегу Приходьку

16 жовтня 2020, 11:54
833

Апеляційний військовий суд міста Власіха в Росії відхилив апеляційну скаргу адвокатів на подовження терміну тримання під вартою проукраїнському активісту з Криму Олегу Приходьку.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності» із посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова.

Захист клопотав про зміну запобіжного заходу.

«В якості доказів захист заявив про необґрунтованість пред'явленого обвинувачення. Саме знаходження Олега Аркадійовича, людини, якій вже 62 роки, в слідчому ізоляторі є негуманним. Дані умови можна охарактеризувати як катування. Мій підсудний наводить як приклад, що по камері бігають великі щури, сама камера 3,5 на 2 метри. Якість медичної допомоги абсолютно незадовільна, ліки йому передають з великим запізненням», — заявив Шейхмамбетов.

Прокурор на суді заявив, що вік підсудного «не може служити достатньою підставою для апеляції», і клопотав про те, аби залишити міру без змін.

Так, суд відхилив апеляцію захисту, а запобіжний захід залишився без змін.

Зазначимо, що Олег Приходько на засіданні заявив відвід всьому складу суду, посилаючись на четверту Женевську конвенцію.

Як відомо, у вересні суд в Ростові-на-Дону продовжив арешт Приходька на три місяці.

Як повідомляв ATR.ua, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали зі свого будинку проукраїнського активіста Олега Приходька. 28 травня 2020 року у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону розпочався розгляд по суті кримінальної справи щодо Олега Приходька. Активіста звинувачують за такими статтями КК РФ: ч. 1 ст. 30 і ч. 1 статті 205 (підготовка до вчинення терористичного акту), ч. 1 статті 222 (придбання та зберігання вибухових речовин) і ч. 1 статті 223-1 (виготовлення вибухових речовин). 27 березня 2020 року Приходьку продовжили арешт до 15 вересня 2020 року, а через кілька днів етапували до Ростова-на-Дону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ