Вступити до родини ATR

Білорусь оголосила Тихановську в міжнародний розшук

16 жовтня 2020, 11:09
812

Лідера білоруської опозиції Світлану Тихановську Мінськ оголосив у міжнародний розшук. Вона оголошена в розшук за статтею про «заклики до повалення конституційного ладу».

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Росії, пишуть росЗМІ.

Зазначимо, що максимальна санкція за цією статтею передбачає до п'яти років колонії.

Раніше повідомлялося, що Росія оголосила у «міждержавний розшук» лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську.

Повідомлялося, що лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська, яка вважається реальним переможцем нещодавніх президентських виборів у країні, почала створювати тіньовий уряд. За її словами, режим Олександра Лукашенка не тільки нелегітимний, але й більше не справляється зі своїми завданнями.

Як відомо, у Білорусі не вщухають акції протесту з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Світлани Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників влада залучила ОМОН та військових. Відтоді кожні вихідні у Мінську відбуваються масові акції. Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ