Вступити до родини ATR

Окупація Криму є тестом апетитів Росії — Джеппар

19 жовтня 2020, 14:39
683

Ситуація у Криму є лише випробувальним полігоном для апетитів Росії в цьому регіоні, оскільки її дії можна побачити як в Сирії, так і в Лівії.

ФОТО: Daily Sabah

ФОТО: Daily Sabah

Про це в інтерв'ю Daily Sabah заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

Вона наголосила, що Крим повинен залишатися на порядку денному міжнародної спільноти доти, поки територіальна цілісність України не буде відновлена.

«Ми вважаємо, що Росія — це держава, яка вчинила злочин проти України, країна, яка несе повну відповідальність за окупацію, і країна, яка повинна деокупувати Крим», — підкреслила Джеппар.

Також Еміне Джеппар назвала створення Кримської платформи ключовою подією, що сприятиме підвищенню ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму та інші пов'язані з цим загрози.

Щодо участі у платформі Росії заступниця міністра зауважила, що не має ілюзій щодо справжнього обличчя держави-агресора.

«Звичайно, у нас немає ніяких ілюзій щодо того, яке справжнє обличчя Росії сьогодні, і, на жаль, ми змушені констатувати, що нинішня влада Росії — це влада, яка не демонструє ніякої цивілізованої позиції і фактично скоює злочини проти людства», — сказала вона.

Еміне Джеппар також висловила надію на співпрацю з Туреччиною в рамках Кримської платформи, спрямовану на деокупацію Криму.

Як повідомляв ATR.ua, минулого тижня заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар здійснила багатоденний візит до Туреччини, під час якого мала ряд зустрічей у різних міністерствах і відомствах, зокрема зустрічалася з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, який заявив, що Туреччина завжди буде на боці кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ