Вступити до родини ATR

У МЗС Туреччини заявили, що завжди будуть на боці кримських татар

15 жовтня 2020, 07:42
920

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що «як переконаний захисник кримської справи», він «завжди буде на боці кримських татар».

Про це він заявив у своєму Twitter після зустрічі з першим заступником очільника МЗС України Еміне Джеппар.

«Як переконаний захисник кримської справи, ми завжди будемо на боці кримських татар», — написав він.

Еміне Джеппар, зі свого боку, наголосила, що Україна очікує приєднання Туреччини до платформи з деокупації Криму.

«Туреччина — стратегічний партнер, який підтримує нас конкретними вчинками, ніколи не визнає окупацію Криму і готовий стояти поруч з Україною і нашими ініціативами», — написала дипломат у своєму Twitter.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що в День кримського спротиву російській окупації (26 лютого) планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

Також повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі зі своїм британським колегою Домініком Раабом 7 жовтня запропонував Великій Британії приєднатися до майбутньої платформи з деокупації Кримського півострова.

Водночас Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС також заявив, що Європейський Союз висловив готовність долучитися до української ініціативи зі створення Кримської платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ