Вступити до родини ATR

В Україні запровадять локдаун у випадку 11-15 тис. COVID-19 на добу — Степанов

20 жовтня 2020, 15:18
646

В Україні запровадять жорсткий карантин, якщо кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції сягне 11-15 тисяч на добу.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов. МОЗ розробив план, який визначає алгоритм дій для 4 рівнів небезпеки.

«Ми будемо забезпечувати введення жорстких карантинних обмежень в країні із застосуванням повного переліку обмежень «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Буде розпочато мобілізацію всіх медичних працівників та інших категорій працівників. Організовуємо роботу відомчих закладів для цивільного населення, а також забезпечимо роботу польових шпиталів», — заявив Степанов.

Окрім цього, якщо кількість хворих на добу сягне 20 тисяч, лікарі матимуть право вирішувати, кому надавати медичну допомогу.

Станом на 20 жовтня, в Україні підтвердили 5469 випадків коронавірусної інфекції, 113 пацієнтів померли, 3044 — одужали.

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 жовтня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ