Вступити до родини ATR

Тихановська оголосила початок «Народного страйку»

26 жовтня 2020, 13:44
643

26 жовтня лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що термін «ультиматуму» Олександру Лукашенку вичерпався і оголосила про початок «Народного страйку».

Про це повідомляє пресслужба Світлани Тихановської.

«Білоруси знають: 26 жовтня головна робота — показати, що ніхто не працюватиме на режим. Працівники державних заводів і підприємств, транспортники і шахтарі, викладачі та студенти з самого ранку почали страйкувати», — заявила опозиціонерка.

Зокрема, Euroradio повідомляє, що ОМОН у Мінську розпочав розгін та затримання учасників студентського маршу на проспекті Незалежності. Біля технічного університету з ранку чергують поліцейські автомобілі, а підходи до головного корпусу перекриті стрічками.

Як відомо, напередодні у Білорусі відбувся 11-й марш протесту, люди вийшли на підтримку «народного ультиматуму». За інформацією тамтешнього МВС, затримано понад 500 осіб.

13 жовтня Світлана Тихановська заявила самопроголошеному президенту «ультиматум», давши 13 днів на виконання умов народу. Йдеться про відставку Олександра Лукашенка, звільнення політв'язнів та припинення вуличного насильства.

Нагадаємо, акції протесту у Білорусі не вщухають з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Світлани Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників влада залучила ОМОН та військових. Відтоді кожні вихідні у Мінську відбуваються масові акції. Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ