Вступити до родини ATR

У Криму померла мати ще одного кримськотатарського політв'язня

27 жовтня 2020, 08:50
818

27 жовтня у Криму померла мати кримськотатарського політв'язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (алуштинська група) Руслана Месутова.

Про це повідомила кримськотатарська активістка Лутфіє Зудієва.

«Близько четвертої ранку пролунав дзвінок. Чесно кажучи, до дзвінків в такий час ми звикли і, починаючі з 2014–2015 року до сьогоднішнього дня, вони майже завжди були з іншої причини — обшуки. Це було перше, що спало на думку, але я помилилася. З невеликого селища під Алуштою прийшла ще одна гірка новина — померла мама політв'язня Руслана Месутова. Вчора поховали матір Меджита Аблямітова. Вони згасають, йдуть на наших очах з якоюсь надто несподіваною швидкістю. Тільки за це літо і осінь ми поховали кілька батьків», — наголосила вона.

Зудієва також додала, що вона і її однодумці надалі боротимуться за добре ім'я Руслана Месутова і всіх інших кримськотатарських політв'язнів.

Нагадаємо, напередодні у кримському селищі Журавки Кіровського району відбувся дженазе (похорон) матері кримського татарина Меджита Аблямітова, якого окупанти звинувачують у причетності до діяльності батальйону імені Номана Челебіджихана.

Як відомо, у червні 2019 року в окупованому Криму відбулися чергові масові обшуки в будинках кримських татар: чотири — в Алушті, три — в Білогірську, один — у Сімферопольському районі. У результаті облави тоді були затримані: Руслан Месутов, Ленур Халілов, Руслан Нагаєв, Ельдар Кантеміров, Айдер Джеппаров, Ескендер Сулейманов, Риза Омеров. Також відомо, що в ніч на 10 червня біля в'їзду на «Кримський міст» зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв'язнів, які прямували в Ростов-на-Дону на суди. Зокрема, силовики тоді затримали ще й тестя політв'язня Рустема Ісмаїлова Енвера Омерова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ