Вступити до родини ATR

Окупанти ведуть незаконне будівництво у Херсонесі

27 жовтня 2020, 12:55
743

«Влада» окупованого Криму почала незаконне будівництво біля античних будівель у заповіднику Херсонес.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, до заповідника завезли металеві конструкції, які хочуть змонтувати біля залишків античних споруд.

Зазначається, що окупаційна «влада» запевняє, що проводиться «благоустрій» музею, а біля залишків стародавнього міста вони будують оглядовий майданчик.

«На фото представлені елементи майбутнього оглядового майданчика. Проєкт, в рамках якого виконуються роботи, і розділ щодо забезпечення збереження об'єктів культурної спадщини узгоджені з Міністерством культури Російської Федерації і мають позитивний висновок історико-культурної експертизи», — запевнила «перший заступник» окупаційного «директора» музея-заповідника Тетяна Сарапулкіна.

Також повідомляється, що мешканці Севастополя негативно відреагували на забудову унікальної археологічної пам'ятки, під стінами «уряду» міста відбулися поодинокі пікети.  

Як повідомляв ATR.ua, «влада» окупованого Криму продовжує руйнування Ханського палацу в Бахчисараї і планує завершити «реставрацію» у 2022 році, потім хочуть взятися за інші споруди на території палацу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ