Вступити до родини ATR

Словенія підтримала ініціативу створення Кримської платформи — МЗС

28 жовтня 2020, 08:22
525

Словенія підтримує ініціативу України, щодо створення Кримської платформи з деокупації.

ФОТО: МЗС України

ФОТО: МЗС України

Як повідомляє пресслужба МЗС, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар обговорила з послом Республіки Словенія в Україні Томажем Менціном питання створення кримської платформи.

«Словенія підтримує ініціативу створення Кримської платформи», — розповіли в МЗС за результатами зустрічі.

Еміне Джеппар окремо висловила вдячність за підтримку Словенією суверенітету і територіальної цілісності України. Дипломат детально поінформувала посла щодо численних порушень Росією прав людини на тимчасово окупованій території Криму, а також акцентувала увагу на мілітаризації Азовсько-Чорноморського регіону та перетворенні окупованого Криму на російську військову базу.

Менцін, зі свого боку, наголосив, що Україна може впевнено розраховувати на підтримку під час головування Словенії в ЄС у другому півріччі 2021 року.

Раніше тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Сполучені Штати готові до співпраці над створенням ініційованої Україною Кримської платформи.

За даними лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, в День кримського спротиву російській окупації (26 лютого) планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ