Вступити до родини ATR

Окупанти судять кримського татарина за відмову обмовити єдиновірця

28 жовтня 2020, 12:57
1033

27 жовтня «Нахімовський районний суд» Севастополя почав розгляд «справи» Руслана Бекірова, якого окупанти звинувачують у наданні нібито неправдивих свідчень щодо фігуранта «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енвера Сейтосманова.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Сьогодні ми допитали двох свідків, які були запрошені стороною обвинувачення. Це — оперативний уповноважений ФСБ служби міста Севастополя і колишній секретар «суду», помічник «судді». При допиті свідка — оперативного співробітника — було оголошено протокол, його свідчення, як я вважаю, були абсолютно суперечливими і розбіжними з тією заявою про злочин, яку писав Руслан. Руслан стверджує, що саме цей оперативний співробітник, з іншими особами в масках і з автоматами, його затримував і доставляв у ФСБ, саме цей оперативний співробітник був присутній, коли на Руслана чинили тиск при допиті», — прокоментував правозахисник.

За словами адвоката, Бекірова протягом багатьох годин утримували в будівлі ФСБ міста Севастополя і застосовували різні форми тиску, після чого він був змушений підписати протокол допиту.

Підтримати Руслана Бекірова на «суд» приїхав брат засудженого Енвера Сейтосманова Ернес Сейтосманов. Він закликав кримськотатарський народ бути єдиним та не піддаватися тиску з боку окупантів.

«Ми приїхали підтримати нашого співвітчизника Бекірова Руслана, якому закидають «статтю» про недонесення щодо нашого народу. Це ще один важіль тиску на наш народ поряд із звинуваченнями у тероризмі. Я закликаю наш народ бути єдиним на тлі нинішніх репресій, які відбуваються», — наголосив Ернес Сейтосманов.

Наступне засідання «суд» у цій «справі» призначив на 11 листопада.

Нагадаємо, що Руслана Бекірова окупанти звинувачують у наданні «завідомо неправдивих свідчень» щодо фігуранта «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енвера Сейтосманова. Останнього засудили у РФ до 17 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями у причетності до терористичної діяльності.

Як повідомляв ATR.ua, Енвера Сейтосманова затримали 10 травня 2018 року. Після обшуку в його оселі у Севастополі кримському татарину інкримінували ст. 205.5 ч.2 КК РФ — «участь у забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Пізніше російське слідство посилило звинувачення — Сейтосманову додатково закидають «організацію діяльності терористичної організації» (ч.1 ст. 205.5).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ