Вступити до родини ATR

Рефат Чубаров подякував Туреччині за підтримку кримських татар

29 жовтня 2020, 09:17
655

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров 29 жовтня, у День Республіки в Туреччині, привітав країну зі святом та подякував Анкарі за послідовну підтримку кримськотатарського народу і невизнання анексії Криму.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це Рефат Чубаров написав у своєму Facebook.

«Сучасна Турецька Республіка вносить вагомий внесок у зміцнення миру і взаєморозуміння між народами і державами на регіональному і глобальному рівнях. <...> Україна і її громадяни високо цінують підтримку Турецькою Республікою суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України та вдячні президенту Реджепу Таїпу Ердогану за його запевнення в тому, що Туреччина ніколи не визнає спробу Російської Федерації анексувати Крим і не змінить цієї позиції, поки над Кримським півостровом не буде відновлено державний суверенітет України. Надзвичайно важливим є також захист і підтримка Турецькою Республікою на міжнародному рівні та у взаємодії з Українською державою прав кримськотатарського народу, який зазнає жорстоких переслідувань і гонінь в Криму з боку російської окупаційної влади. Сердечно бажаємо Туреччині подальшого стабільного розвитку і процвітання, а її працьовитому і дружньому  народу — щастя, миру, благополуччя», — наголосив глава Меджлісу.

Як відомо, День проголошення Турецької Республіки відзначається в останній декаді жовтня. Святкування приурочено до урочистого виступу президента Ататюрка з промовою про проголошення Республіки в 1923 році. Цього дня проводяться по всій країні традиційні святкові заходи.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара ніколи не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією. Окрім того, він сказав, що «як переконаний захисник кримської справи», він «завжди буде на боці кримських татар».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ