Вступити до родини ATR

Рішення КС є підставою для призупинення безвізу — ЄС

29 жовтня 2020, 12:15
655

В Європейському Союзі стурбовані рішеннями Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів, вони можуть стати підставою для тимчасового припинення безвізового режиму.

Про це йдеться у листі посла України при ЄС Миколи Точицького на адресу віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, текст якого має в розпорядженні «Європейська правда».

«Як поки що неофіційно зазначають наші контакти, рішення КСУ No 13-р/2020, яке скасувало ключові антикорупційні повноваження НАЗК, кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, є достатньої підставою для початку запуску Європейською комісією механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму», — йдеться у листі.

{gallery_1}

Раніше стало відомо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

Нагадаємо, 28 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій про доходи. Так, КСУ оприлюднив рішення, яким визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. Тобто електронне декларування в Україні з 28 жовтня фактично ліквідоване. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ