Вступити до родини ATR

Загострення на Донбасі: загинули двоє військових ЗСУ

30 жовтня 2020, 12:31
833

30 жовтня на Донбасі внаслідок обстрілів бойовиків по позиціям українських військових загинули двоє бійців ЗСУ.

Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

«Ворог нахабно вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем по підрозділу Об'єднаних сил в районі населеного пункту Водяне. Із сумом повідомляємо, що внаслідок обстрілу на початку доби два військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення, несумісні з життям», — повідомив командувач ООС Володимир Кравченко.

За інформацією штабу, в обох випадках йшлося саме про прицільний вогонь по українських позиціях.

«Така зухвалість противника свідчить про те, що збройні формування Російської Федерації спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл доводить, що противник не має на меті досягнути миру», — наголосив командувач ООС.

У штабі додали, що на вогневі провокації бойовиків підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну відповідь, змусивши їх повернутись до режиму тиші.

У зв’язку з порушенням режиму припинення вогню бойовиками, українська делегація ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у Тристоронній контактній групі.

Зазначимо, що раніше Володимир Зеленський заявив, що на Донбасі триває найдовший режим тиші за роки війни.

Нагадаємо, що у липні під час засідання Тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та представників ОБСЄ сторони домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню з 27 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ