Вступити до родини ATR

У Криму відбувається флешмоб на підтримку фігурантів красногвардійської «справи про тероризм»

2 листопада 2020, 11:36
837

В окупованому Криму відбувається флешмоб на підтримку фігурантів «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група) Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Російський суд повинен винести вирок на 49 років увʼязнення на трьох.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

Родичі та близькі політв’язнів, незгодні із надуманими звинуваченнями та вироками окупантів, ініціювали флешмоб «Вони не терористи».

«Мета нашого флешмобу — привернути увагу громадськості до проблеми репресій в Криму. Ми не можемо змиритися з тим, що відбувається, ці переслідування торкнулися не лише наших сімей, сьогодні за політичними мотивами звинувачуються або вже відбувають величезні терміни більше сотні наших співвітчизників. І, звичайно, для нас важлива підтримка нашого народу, зараз як ніколи», — сказала дружина Рустема Емірусеінова.

За словами активістів, люди почали долучатися до флешмобу, вони викладають на своїх сторінках у Facebook фотографії з написом «Півстоліття в'язниці на трьох».

{gallery_1}

Як повідомляв ATR.ua, 31 жовтня у Москві активісти вийшли з поодинокими пікетами на підтримку політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група).

Окрім того, у Криму відбуваються дуа (молебні) на підтримку політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група).

Нагадаємо, 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону має винести вирок Рустему Емірусеінову, Арсену Абхаірову та Ескендеру Абдулганієву.

Таким чином Рустема Емірусеінова може бути засуджено на термін 18 років з обмеженням на 1,5 роки нагляду, Арсена Абхаірова — на 15 років, Ескендера Абдулганієва — на 16 років у колонії суворого режиму.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ