Вступити до родини ATR

Мустафа Джемілєв закликав Індонезію приєднатися до платформи з деокупації Криму

3 листопада 2020, 10:37
931

Під час зустрічі групи народних депутатів України з парламентською делегацією з Індонезії лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав іноземних партнерів приєднатися до Кримської платформи.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв порушив питання переслідування та захисту прав кримських татар і ситуації в Криму. Він нагадав, що 27 березня 2014 року Генеральна Асамблея ООН засудила окупацію Криму, та закликав владу Індонезії долучитися до платформи з деокупації Криму.

«Щорічно ООН приймає резолюції з вимогами дотримуватися прав людини на окупованих територіях, але Росія продовжує окупацію. Наша боротьба буде продовжуватися, але ми хочемо звільнення своєї території мирним дипломатичним шляхом. Міністерство закордонних справ України створило Кримську платформу, яка буде займатися питанням деокупації Криму. Цю ініціативу уже підтримали США, Великобританія, Туреччина. Сподіваюся, що Індонезія також до неї долучиться і буде активним учасником цієї платформи», — зазначив лідер.

Мустафа Джемілєв подякував парламентаріям Індонезії, яка була серед 100 країн, що підтримали резолюцію ООН щодо Криму та підтримує територіальну цілісність української держави.

За даними лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, в День кримського спротиву російській окупації (26 лютого) планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ