Вступити до родини ATR

Джемілєв: 26 лютого планується проведення саміту за участю держав, що приєдналися до платформи з деокупації Криму

8 жовтня 2020, 14:45
1013

26 лютого, в День кримського спротиву російській окупації, планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомив народний депутат, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у коментарі Obozrevatel TV.

Зокрема, він зауважив, що дуже важлива згода США та Великої Британії приєднатися до української ініціативи зі створення Кримської платформи.

«Я знаю, що ЄС вже висловив готовність брати участь у цій платформі. Але для нас також було б дуже важливо приєднання до цієї платформи Сполучених Штатів та Великої Британії. <...> Якщо встигнуть, то планують 26 лютого — в День кримського спротиву російській окупації — провести саміт на рівні глав держав, що приєднаються до цієї платформи», — наголосив він.

Мустафа Джемілєв додав, що найближчим часом до США поїдуть представники українського парламенту для тематичних консультацій щодо можливості участі США у Кримській платформі.

Також лідер кримськотатарського народу підтвердив намір запросити Росію до участі у цій платформі. Проте Москва, певен Джемілєв, відмовиться.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі зі своїм британським колегою Домініком Раабом 7 жовтня запропонував Великій Британії приєднатися до майбутньої платформи з деокупації Кримського півострова.

Водночас Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС також заявив, що Європейський Союз висловив готовність долучитися до української ініціативи зі створення Кримської платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ