Вступити до родини ATR

Красногвардійська «справа про тероризм»: суд оголосив вирок

3 листопада 2020, 11:40
834

3 листопада Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок фігурантам «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група) Рустему Емірусеінову, Арсену Абхаірову та Ескендеру Абдулганієву.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

Так, російський суд засудив Рустема Емірусеінова до 17 років позбавлення волі з відбуванням перших двох років у в'язниці, решту терміну — в колонії суворого режиму, також йому призначений один рік обмеження. Арсена Абхаірова засудили до 13 років, з відбуванням перших двох років у в'язниці. Ескендера Абдулганієва — до 12 років, також з відбуванням двох перших років у вʼязниці.

Як відомо, чоловіків звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації». На оголошенні вироку політвʼязні були одягнені у футболки з написами «1944 — призначили в зрадники», «2016 — призначили в терористи» і «Вивчення релігії — НЕ тероризм».

За інформацією активістів, близько 50 людей очікувало вироку біля суду. Це ті, кому вдалося потрапити до Ростова-на-Дону з 1-го на 2-го листопада.

Як повідомляв ATR.ua, cотні людей, які їхали з вечора 2 листопада з Криму до Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам красногвардійської групи «справи про тероризм», незаконно утримувалися співробітниками окупаційної «ДПС» на «Керченському мосту».

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ