Вступити до родини ATR

В окупованому Сімферополі відбулася акція на підтримку фігурантів красногвардійської «справи про тероризм»

3 листопада 2020, 12:21
918

3 листопада в окупованому Сімферополі під будівлею окупаційного «Кримського гарнізонного військового суду» зібрались кримські татари на підтримку фігурантів красногвардійської групи «справи про тероризм», яким сьогодні суд у Росії оголосив вирок з термінами ув'язнення від 12 до 17 років.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

«У Криму біля будівлі суду більше 70-ти кримських татар одягли накидки з фотографіями Арсена Абхаірова, Ескендера Абдулганієва, Рустема Емірусеінова і з написами: «За читання книг — в'язниця», «Здійснюється державний злочин щодо нас». Поліція вимагає від кримських татар розійтися», — пишуть активісти.

За інформацією журналіста «Кримської солідарності», до будівлі окупаційного «суду» приїхав «ОМОН» і «спецназ». Співробітники «поліції» намагалися затримати кримського татарина за організацію масового заходу. Окрім цього, ще до одного кримського татарина Бекірова Ерфана відвезли у відділ «поліції».

{gallery_1}

Як повідомляв ATR.ua, сотні людей, які їхали з вечора 2 листопада з Криму до Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам красногвардійської групи «справи про тероризм», незаконно утримувалися співробітниками окупаційної «ДПС» на Керченському мосту. Вони так і не потрапили на судовий процес.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

Сьогодні, 3 листопада Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам «справи так званий тероризм» (красногвардійської групи): Рустема Емірусеінова засуджують до 17 років позбавлення волі з відбуванням перших двох років у в'язниці, решту терміну — в колонії суворого режиму, також йому призначений один рік обмеження. Арсена Абхаірова засудили до 13 років, з відбуванням перших двох років у в'язниці. Ескендера Абдулганієва — до 12 років, також з відбуванням двох перших років у вʼязниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ