Вступити до родини ATR

Окупанти судять кримчан, які відмовилися служити в російській армії

3 листопада 2020, 13:22
843

Окупаційні «суди» Криму ухвалили 6 вироків за відмову кримчан від незаконної служби в збройних силах Російської Федерації.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

«Кримські «суди» у жовтні 2020 року ухвалили 6 вироків за ухиляння від служби в збройних силах Російської Федерації (ст. 328 КК РФ), зокрема два — в «Центральному районному суді Сімферополя» («судді» Сергій Деменок і Віктор Можелянський) і по одному — в «Ленінському районному суді Севастополя» («суддя» Анатолій Василенко), в «Красногвардійському районному суді» («суддя» Валентин Шукальський), в «Сімферопольському районному суді» («суддя» Олександр Сердюк) та в «Євпаторійському міському суді» («суддя» Анастасія Дудник)», — пишуть правозахисники.

Окрім цього, окупантами було відкрито 4 нові кримінальні «справи» щодо мешканців півострова. Санкція статті передбачає покарання від штрафу в розмірі до двохсот тисяч рублів до позбавлення волі на термін до двох років.

За інформацією «Кримської правозахисної групи», за весь період окупації півострова порушено й передано до «суду» 145 кримінальних справ проти кримчан, котрі прагнули уникнути незаконного призову до російської армії. 140 з них — вже ухвалені вироки, ще 5 —перебувають на стадії розгляду.

Нагадаємо, що за даними прокуратури АРК, окупаційна «влада» Криму, починаючи з 2015 року, протиправно провела на території півострову 11 призовних компанії до лав Збройних Сил РФ. На строкову військову службу незаконно призвано близько 25 тисяч кримчан.

Як повідомляв ATR.ua, прокуратура АРК спільно з Офісом Генерального прокурора та ГО «Кримська правозахисна група» направили до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду повідомлення про черговий воєнний злочин Росії на окупованому півострові щодо незаконно призову на військову службу до армії країни-окупанта та пропаганду цієї службу серед цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ